AVOCADO!!

Avocado kommer ursprungligen från norra Sydamerika.

Frukten är päronformad. Botaniskt är den ett bär med ljust, grönaktigt fruktkött omkring ett stort frö. Fröet som inte äts kan väga upp till 25% av fruktens totala vikt.
Mogen avocado känns litet mjuk. Hård, omogen avocado mognar på några dagar i rumstemperatur och håller sedan drygt en vecka i kylskåpets grönsakslåda.

Fruktköttet är mjukt och smälter i munnen. Smaken som är mild, med lätt nötsmak, framträder bättre om man kryddar med t.ex. citronsaft, salt och peppar. Dela frukten på längden, tag bort kärnan och fyll hålet med t.ex. räkor, marinerade champinjoner eller kaviar. Avocado är även gott i grönsallad. Användningsmöjligheterna är många.

Detta är några av alla sorters Avokado.

image64

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0